jueves, 15 de abril de 2010

L'infern sota el mar: el volcà més profund del món


Una expedició científica británica ha descobert la ximeneia volcánica submarina més profunda del món, a uns 5.000 metres sota el nivell del mar, en la zona de la depressió del Caimán en el Carib. A aquesta profunditat, quasi la meitat d'una milla més abaix del que mai ningú a vist mai, l'aigua está suficientment calenta com per fundir el plom, i ademés existeix una gran pressió.

És un gran infern marí en el qual hi ha vida i que per primera vegada tenim imatges.


El fenómen geológic ha sigut descobert gracies a un vehicle capaç de fer immersions a les profunditats i comandat per control remot desde el vaixell d'investigació de James Cook.

Per als científics això suposa un tresor fascinant, ja que l'aigua hervint que surt disparada alimenta a moltes colonies de criatures de les aigues profundes, la qual cosa fins i tot ha obligat a preescriure les regles de la biología.

Segons els autors de l'investigació, estudiar formes de cida que prosperen en aquests refugis poden donarnos pistes sobre com va començar la vida en la Terra i fins i tot la possibilitat de vida en altres planetes.
Aquesta informacií l'hem trobat a partir de la notícia del diari ABC actualitzada el dia 14 d'abril del 2010

0 comentarios:

Publicar un comentario